Leefkracht Jeugdzorg autisme

Tragere ontwikkeling kan duiden op autisme

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren, en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Het wordt niet veroorzaakt door de opvoeding.

Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Hoe groot en op welke manier precies verschilt per persoon.

Als jouw kind slecht oogcontact maakt, weinig gebaren gebruikt of langdurig met hetzelfde speelgoed wil spelen, dan kan dat wijzen op een autismespectrumstoornis. Herkenbaar gedrag? Of merk je op andere vlakken dat je kind, jongere of puber zich anders of trager ontwikkelt? Laat Leefkracht Jeugdzorg onderzoek doen.

Inzicht in gedrag

Voor meer inzicht in het gedrag van je kind vul je als ouder verschillende vragenlijsten in. Ditzelfde vragen we van de leerkracht of mentor van je zoon of dochter. Ook vindt er een intakegesprek plaats met een van onze GZ-psychologen. Tijdens het onderzoek gaat de GZ-psycholoog in gesprek met je kind en neemt een aantal testen af. De onderzoeksresultaten worden beschreven in een verslag en met je besproken tijdens een eindgesprek. Ook de handelingsgerichte adviezen worden hierin meegenomen. I

Neem contact op

Meer weten over het onderzoek naar autisme? Neem contact met ons op via 0485 52 00 54 of stuur een e-mail naar info@leefkracht-jeugdzorg.nl.

 

 

Vestigingen

  • Boxmeer
  • Deurne
  • Venray