Leefkracht  Jeugdzorg AD(H)D

Onderzoek bij vermoeden van AD(H)D

Maak je je zorgen over het drukke of dromerige gedrag van je kind? Heeft je zoon of dochter moeite om zich te concentreren? Laat bij een vermoeden van ADHD of ADD een onderzoek uitvoeren door Leefkracht Jeugdzorg.

Onderzoek of screening?

Voorafgaand aan het onderzoek vindt er een intakegesprek plaats met jou als ouder (en eventueel je zoon of dochter) waarin de hulpvraag en de ontwikkeling van je kind wordt besproken. Tijdens het onderzoek gaat een orthopedagoog in gesprek met je kind, neemt enkele testen af en vraagt je kind om vragenlijsten in te vullen. Ook vragen we jou als ouder, de leerkracht van je kind en eventuele andere hulpverleners om vragenlijsten in te vullen. De onderzoeksresultaten worden beschreven in een verslag en met je besproken tijdens een eindgesprek. Ook de handelingsgerichte adviezen worden hierin meegenomen. In sommige gevallen wordt er niet direct een uitgebreid onderzoek uitgevoerd, maar kiezen we voor een kleiner onderzoek: een screening. De screening bestaat uit een intakegesprek, een test en een eindgesprek. De resultaten van de screening geven aan of het uitvoeren van een uitgebreider onderzoek al dan niet nodig is.

Neem contact op

Meer weten over het AD(H)D-onderzoek? Neem contact met ons op via 0485 52 00 54 of stuur een e-mail naar info@leefkracht-jeugdzorg.nl.

 

 

Vestigingen

  • Boxmeer
  • Deurne
  • Venray