Jeugdzorg AD(H)D

AD(H)D

AD(H)D: kenmerken en de verschillende types

Ieder kind is weleens druk, impulsief of heeft moeite om zich te concentreren. Maar wat als dit gedrag overheerst en het gevolgen heeft voor het dagelijks functioneren van je zoon of dochter? Dan kan er sprake zijn van AD(H)D. Er zijn verschillende types met elk hun eigen kenmerken:

 1. Het overwegend onoplettende type (ADD)
  Dromerig en passief gedrag, moeite om de aandacht bij taken te houden, moeite met het volgen van instructies, vergeetachtigheid en niet lijken te luisteren; hieraan herken je kinderen met ADD.
   
 2. Het overwegend hyperactieve/impulsieve type (ADHD)
  Moeilijk stil kunnen blijven zitten, moeilijk op je beurt kunnen wachten, niet rustig kunnen spelen, overdreven veel praten, anderen in de rede vallen en jezelf moeilijk kunnen afremmen zijn enkele gedragskenmerken die passend zijn bij dit type.
   
 3. Het gecombineerde type (ADD en ADHD)
  Aandachtsproblemen, impulsief gedrag en hyperactiviteit zijn typerend voor kinderen met deze gecombineerde vorm van ADD en ADHD. Hierbij horen de hierboven genoemde gedragingen.

Onderzoek en begeleiding door Leefkracht Jeugdzorg
Vermoed je dat jouw kind AD(H)D heeft? Laat dan een onderzoek uitvoeren door Leefkracht Jeugdzorg. Klik hier voor meer informatie over dit onderzoek. We bieden daarnaast diverse soorten begeleidingen aan die geschikt zijn voor kinderen met AD(H)D.

 

 

Vestigingen

 • Boxmeer
 • Deurne
 • Venray